TOP 4 TV-SERIES

Söndagar är de klassiska serietittardagarna. Oavsett om man är bakfull, sugen på lite soffhäng eller om det regnar ute, så är varje anledning att kolla serier på söndagar giltig. Därför tänkte jag passa på att tipsa om de 4 bästa serierna just nu, som jag tycker är de absolut bästa och relativt nya. Så får ni kanske lite tips på vad ni ska sträcktitta på i eftermiddag eller ikväll, tills höstens nya releaser kommer...
 
1. Narcos
Förmodligen har de flesta av er hört om denna coola serie. Serien handlar om Pablo Escobar, hans knarkimperium och jakten på honom. För er som inte vet så mycket om Pablo Escobar, så var han en knarkkurir med en kartell kallad Medellín-kartellen i Colombia under 80-talet. Han exporterade 80% av allt kokain som äntrade USA under dessa år och med det sagt var han en av värdens rikaste personer och platsade till och med in på Forbes lista över de rikaste människorna i världen. Serien handlar alltså om honom, men främst jakten på att "ta ner honom". Så himla cool och bra serie enligt mig och sambon, bland de bästa vi sett i år faktiskt. Alla 10 avsnitt finns på Netflix, och vi inväntar spänt en säsong 2 (varför vi tror på en säsong 2 får ni veta om ni kollar alla 10 avsnitt, haha). 

2. Empire
Också en av de bästa serier vi sett, kanske till och med någonsin. Säsong 1 har gått under sommaren och i fredags släpptes första avsnittet på säsong 2 på Viaplay. Empire handlar om Lucious Lyon, en hiphopmagnat och rappare som får reda på att han lider av en allvarlig, dödlig sjukdom och måste utse någon av sina 3 söner till arvinge för att multimiljard skivbolag, nämligen, Empire. Konflikterna avlöser varandra och sönerna kämpar om vem som ska ta över, samtidigt som deras mamma och Lucious' ex-fru kommer ut från fängelse och har ett finger med i spelet. Serien roddar ut vanliga familjekonflikter med en extra twist och skildrar det fashionabla, lyxiga livet när man äger hela hiphop-scenen. Upplagt för att lyckas, med andra ord. Har ni inte sett serien har ni missat något, så börja kolla redan idag - ni kommer inte ångra er. Hela säsong 1 finns på Viaplay, och nu har även avsnitt från säsong 2 börjat släppas där. 

3. Ballers
Detta är en serie om ett gäng NFL-spelare, både veteraner och nuvarande stjärnskott. Känns lite som Friday Night Lights, fast för en vuxnare publik och utan tonårsdrama, men däremot andra jobbiga situationer. Också en serie som skildrar "the good life" i lyxiga miljöer. En väldigt bra serie som är lätt att slötitta på. Dwayne "The Rock" Johnson utgör en av huvudrollerna, och det är kul att se honom i en annorlunda roll där han inte bara flashar musklerna och låter dem tala för sig själva. Finns på HBO Nordic. 

4. Scream
Denna serie är vad det låter som - en uppföljare/spin off på Scream-filmerna. Denna serie utspelar sig ett antal år efter morden i Lakewood och drabbar "the next generation" - det vill säga bland annat dottern åt kvinnan som drabbades sist. Det är en skräckserie men är inte alls otäck även om man hoppar till ibland, men snarare är det som fascinerar att försöka lista ut vem mördaren är och samtidigt se alla intriger som är mer moderna. Här snackar vi YouTube-skandaler och mord på college-husfester. Väldigt bra serie enligt mig även om den inte greppar tag i ens inre på samma sätt som exempelvis Empire och Narcos. Är huvudsakligen en MTV-serie. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0